En brand i en av fastighetsbolagets lägenheter vid matlagning kan få enorma konsekvenser och kommer att påverka den drabbade hyresgästen, grannarna och fastighetsbolaget. Varje dag året runt använder hyresgästerna spisarna utan kontroll för fastighetsbolaget. Lite slarv och stress kan få oanade konsekvenser! Idag är spisbränder den absolut vanligaste orsaken till en lägenhetsbrand enligt den senaste rapporten från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. En rapport som uppmärksammats i många stora dagstidningar, Svt och TV4. Våra snygga och effektiva brandfiltar är beprövade, billiga i inköp jämfört med vad en brand kan medföra. De är enkla att dela ut och att  använda, håller i evighet och är helt underhållsfria.
 
 

Det är i bostaden brandskyddet ofta är som sämst. 9 av 10 lägenhetsinnehavare har varken ett effektivt släckhjälpmedel eller förkunskap, om en brand uppstår. Den obligatoriska brandvarnaren varnar men släcker inte en brand som oftast brukar starta med en liten låga. Varje år uppstår mellan 30 000 till 40 000  bränder i svenska hem med stort mänskligt lidande för de drabbade och enorma kostnader för fastighetsägaren. Omkring 80 procent av alla bränder startar vid spisen oavsett årstid.

I de flesta fall är het olja orsaken eller den bortglömda och överhettade kastrullen. Värmen från kastrullen stiger och smälter fettet från spisfläkten, som sedan droppar ner och utlöser branden. En brand i hemmet är lika allvarlig som i offentlig miljö, där lagen redan kräver ett professionellt och fullgott brandskydd. De flesta hushåll saknar idag brandfilt vilket skapar en otrygg situation både för de boende och fastighetsägaren. 

Det finns många exempel på hur förödande konsekvenserna kan bli om man inte har god förkunskap och släckhjälpmedel vid en brand. En hyresgäst i Göteborg försökte släcka het och  brinnande matolja med vatten. Det slutade med att 67 lägenheter eldhärjades. Den explosionsartade branden spreds snabbt genom matfettet som fanns i köksfläkten till de andra lägenheterna. Med rätt förkunskap och en brandfilt hade kanske katastrofen kunnat förhindras.

Yurub Guled Jama, en av många som lyckats släcka en brand med våra brandfiltar. Här visar hyresvärden och räddningstjänsten sin uppskattning!
Designad brandfilt utan väggmontering.
Designad brandfilt utan väggmontering.

Vi hoppas att punkterna nedan kommer att inspirera dig på samma sätt som vi inspirerat över 70 fastighetsbolag som Svenska Bostäder,  Timråbo, AB Bostäder i Borås, Bostaden Umeå med flera som hittills utrustat mer än 130 000 lägenheter med våra effektiva brandfiltar. Alla dessa bolag har därmed bidragit till att minska antalet lägenhetsbränder då oftast vid spisen i sina fastigheter. Bränder som annars hade kunnat leda till en katastrof för alla!

 

  • Varje dag året om utan fastighetsbolagets kontroll står hyresgäster och lagar mat utan att ha kunskap om vad man i chock gör när en brand uppstår på spisen. En fullt utvecklad brand får ödesdigra konsekvenser för alla. 
  • En brandfilt ska vara anpassad för hemmiljö och snyggt designad för att få vara framme väl synlig, så att den snabbt kan användas vid en brand.
  • Kvalitet är avgörande för ett lyckat släckarbete! Brandsläckaren.se samarbetar med Presto Brandsäkerhet AB, Nordens ledande leverantör av brandskydd. Våra brandfiltar håller högsta kvalitet. Enligt en rapport från Konsumentverket i juni 2017 finns idag certifierade och godkända brandfiltar på den svenska marknaden men som inte klarar kraven på släckförmåga vid exempelvis spisbränder. 
  • Om en brand uppstår är risken stor att hyresgästen hamnar i panik och kan då fatta helt felaktiga beslut. God förkunskap är avgörande för att snabbt och tryggt kunna släcka en uppblossad brand. Vår instruktionsfilm visar enkelt och konkret hyresgästerna hur man använder sin brandfilt. Filmen får fritt visas på fastighetsbolagets hemsida och ingår i alla beställningar. Instruktionsfilmen är framtagen i samråd med Storstockholms brandförsvar.
Se filmen här

Fakta

Brandsläckaren.se är Sveriges största leverantör av brandfiltar för hemmiljö. Medlemmar i HBV och Fastighetsägarna Syd har fördelaktiga avtalspriser på våra brandfiltar. I priset ingår brandfilt, montering av det valda motivet på den vita plastboxen och fri tillgång till vår instruktionsfilm. Brandfilten är förpackad i en snygg kartong som också innehåller ett informationsbrev på svenska och engelska. Om man önskar kan vi också stoppa i ett brev från fastighetsbolaget. All slutproduktion sker i Sverige. Våra brandfiltar är varken dyrast eller billigast, men håller marknadens högsta kvalitet. Jämfört med vad en brand kan medföra är investeringen blygsam!

Brandfiltarna tillverkas av vår nära samarbetspartner Presto Brandsäkerhet AB, Nordens ledande företag inom brandskydd. Brandfilten är provad enligt SS-EN 1869 och klarar med god marginal EU:s kommande och hårdare regler på släckförmåga. Brandfiltens storlek är 120x120 cm och uppfyller Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps rekommendation för hemmiljö.

Alla beställningar faktureras i samband med leverans av  
Presto Brandsäkerhet AB.

Vår samarbetspartner Prestos huvudkontor och fabrik i Katrineholm. Klicka för större bild.

Brandsläckaren.se är medlem i

Nya och hårdare EU regler för brandfiltar!

EU kommer under 2018 införa nya och hårdare regler på brandfiltars effekt vid släckning av en brand. 
Våra brandfiltar som är tillverkade av Presto Brandsäkerhet AB, klarar redan EU:s nya och hårdare regler på kvalitet och släckförmåga med god marginal. Att tumma på kvalitet och att utsätta användaren för en falsk trygghet är helt otänkbart för oss på Brandsläckaren.se.

Över 140 000 bostäder är hittills utrustade med våra designade brandfiltar.

På drygt tre år har vi påbörjat samarbeten med över 80 fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Nedan kan man se några!

Alfta Edsbyn
Aneby Bostäder Arbetarebostadsfonden Arvidsjaurhem
Bostaden i Umeå
Roslagsbostäder
SABO
Botkyrkabyggen
Bodenbo
Falkenbergs bostads
Flens Bostads
Fristadsbostäder
Sjöbohem
Stockholms kooperativa bostadsbolag
Östersundshem
 

Skebo
Förbo
Gamla Byn
Haninge Bostäder
Håbohus
Kalixbo
Svenljunga Bostäder
Telge Bostäder
Torshälla Fastigheter
Knivstabostäder
Kustbostäder Oxelösund
Lidingöhem
Lycksele Bostäder
MKB
Tyresö Bostäder
Vänersborgs Bostäder,

Svenska Bostäder
Sollentunahem
Stiftelsen Stockholms Studentbostäder
Tierpsbyggen
Treklövern
Ystadsbostäder
Årehus
Mitthem
Essungabostäder
Signalisten
Ekerö Bostäder
Bostäder i Borås
Vellinge Bostäder
Salabostäder
Sybro Fastigheter

Malungshem
Campus Roslagen
Surahammarhus
Gotlandshem
Stadsholmen
Svedalahem
Boxholmshus
Nykvarnsbostäder
PG Sundberg
Lennart Ericsson Fastigheter
Melins Fastigheter
Sybro Fastigheter
Lennart Andersson Bostäder